Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Kelleş,  100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’ne Katıldı

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kelleş, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan himayelerinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen 100. Yıl TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Töreni’ne katıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen tören geniş katılıma sahne olurken, Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda bilim insanı ve uzmana ev sahipliği yaptı.

Ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bilim kültürünün toplumda yaygınlaştırılması amacıyla 2007’den bu yana 47 bin projeye toplam 4 milyar lira destek sağladıklarını belirterek, “Farklı alanlarda attığımız bu kritik adımlarla hamdolsun Türkiye’yi bilimsel araştırmalarda 21 yıl öncesine göre çok farklı bir noktaya taşıdık.” dedi.

TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri

TÜBA-GEBİP Ödülü (Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı) ve TÜBA-TESEP (Bilimsel Telif Eser)  Ödülü’nden oluşan “TÜBA Ödülleri”, Türkiye’den ve dünyadan çok sayıda bilim insanı ve uzmanın katıldığı ödül töreninde Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından sahiplerine tevdi edildi. TÜBA’nın bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında ihdas ettiği ve dünyadaki bütün bilim insanlarına açık olan 2023 yılı “TÜBA Uluslararası Akademi Ödülleri”ne Sağlık ve Yaşam Bilimleri ile Fen ve Mühendislik Bilimleri olmak üzere 2 kategoride toplam 3 bilim insanı layık görüldü.

  1. Yıl TÜBİTAK Bilim Ödülleri

TÜBİTAK’ın bilimsel ve teknolojik alanlarda araştırma ve geliştirme faaliyetlerini desteklemek, bilim insanlarının, araştırıcıların yetiştirilmeleri ve geliştirilmeleri için imkân sağlamak amacıyla verdiği 100. Yıl TÜBİTAK Bilim, Özel, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ise TÜBİTAK Yönetim Kurulu tarafından yapılan değerlendirmeyle 27 bilim insanına; 7 Bilim Ödülü, 1 Özel Ödül, 1 Hizmet Ödülü ve 18 Teşvik Ödülü verildi.

Tören sonunda katılımcılara teşekkür eden Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “TÜBA ve TÜBİTAK Ödülleri’ni takdim ettiğimiz, ilmî çalışmaları ve çığır açıcı eserleriyle bilim dünyasına önemli katkılar sunan, ülkemizin müreffeh yarınları adına gece gündüz demeden çalışan tüm bilim insanlarımızı şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Size daha iyi hizmet sunabilmek için web sitesinde bazı çerezler kullanmaktadır. Kişisel verilerin işlenmesine yönelik Aydınlatma Metni'ne ulaşabilirsiniz.